Projecte 2021

El Casal d’Estiu a Sant Antoni de Vilamajor de 2021 se’ns planteja com un repte amb el context de coronavirus mundial.
Tot hi així estem convençuts que cal apostar per fer possible l’educació en el lleure mitjançant el casal d’estiu de Vilamajor, emprenem aquest projecte amb il·lusió i entusiasme, amb ganes de compartir amb els més petits, sentir que juntes podem fer front als obstacles circumstancials i tenir cura de la salut emocional del nostre poble.
Volem endinsar-nos en la coneixença dels espais naturals del nostre entorn, compartint espais a l’aire lliure on el COVID es presenta menys amenaçador.

Alhora, creiem de vital importància per sentir la comunitat vilamajorina, endinsar- nos en el món associatiu del poble, coneixent les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a la vila. Des de conèixer el pastor de Can Vila i el seu  ramat de cabres com dels diables fins a la radio de Vilamajor.
L’equip de monitores formem part d’aquest teixit associatiu i ens estimem el nostre entorn natural, amb aquest esperit és com volem educar als infants que participi al casal. Endinsem-nos en aquesta emocionant aventura educativa!

El centre d’interès

El centre d’interès ens serveix com a fil conductor a partir del qual es vertebren els aprenentatges i les activitats i parteix de la curiositat i vitalitat dels infants i de la fascinació que senten pels contes i els personatges fantàstics. Pel casal d’estiu de SAV d’aquest 2021 la nostra proposta gira entorn al centre d’interès de «La màgia de la natura».

Aquest eix transversal ens portarà a descobrir els esperits del bosc, essers màgics encantats que ens parlaran de com els humans estem destrossant la natura a tot el planeta. Visitarem diferents paratges singulars, els boscos, l’espai, el mar… paratge singular, una illa on podrem plantejar una sèrie de peripècies i situacions extraordinàries que haurem d’afrontar, tot desenvolupant i treballant els diferents aspectes del projecte pedagògic.