Projecte 2022

El Casal d’Estiu a Sant Antoni de Vilamajor de 2022 se’ns planteja en un context social i ecològic complex. L’educació i treball amb la infància es torna cada cop més rellevant davant d’un futur ple d’incerteses. Entomem aquest repte amb il·lusió, responsabilitat i ganes, i aquest any ens volem emmarcar dins la temàtica de l’ecologia, el contacte amb la natura i l’entorn rural. La vida a la Terra és interdependent, els éssers humans necessitem la resta d’éssers animals, vegetals i fúngics per viure. En aquest moment l’equilibri de la vida al planeta perilla per l’acció humana. Prendre consciència i connectar amb la capacitat d’actuar que tenim com a espècie és fa imprescindible en els temps que corren.

L’equip i la xarxa que envolta l’Associació Antaviana portem anys a SAV descobrint maneres de prendre acció en aquesta línia que van des de l’agricultura i la producció d’aliments locals, fins a la bioconstrucció i l’autogestió. Creiem important la recuperació i divulgació de tots aquests coneixements. Mitjançant el contacte amb la natura volem prendre consciència de l’impacte de la nostra acció i com podem trobar formes d’afavorir la vida que ens rodeja. Tanmateix, per fer-ho possible necessitem el teixit associatiu i social vinculat al territori que habitem. Per això volem conèixer les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a la vila en aquest sentit.

A través d’activitats que van des dels jocs i l’experimentació, i el treball amb les mans i les sortides pedagògiques, fins a la creació d’un programa de ràdio o la realització de danses i contacontes, volem explorar el coneixement del nostre entorn natural, rural i socio-cultural, i descobrir les diferents iniciatives que s’estan donant al nostre territori. Endinsem-nos en aquesta emocionant aventura educativa!

El centre d’interès

El centre d’interès ens serveix com a fil conductor a partir del qual es vertebren els aprenentatges i les activitats i parteix de la curiositat i vitalitat dels infants i de la fascinació que senten pels contes i els personatges fantàstics.

Pel casal d’estiu de SAV d’aquest 2022 volem centrar la nostra proposta de centre d’interès en la temàtica de «Totes som natura». Amb aquest eix transversal profunditzarem la nostra relació amb els animals i les plantes que ens envolten i de les quals depenem per viure. Descobrirem l’entorn rural del nostre poble, com es produeixen els aliments i recursos que necessitem per la vida i connectarem amb la vida silvestre que ens envolta. Interactuarem amb diferents representants d’aquest món natural que mostraran als infants el important rol que els éssers humans representem per la vida a la Terra.