Projecte 2018 “secrets of the Island”

El Casal d’Estiu a Sant Antoni de Vilamajor ens obre les portes tant a infants/joves com a monitors/coordinadors a conèixer més profundament aquesta vila i el seu entorn. Ens sentim part de SAV i és per això que emprenem aquest projecte amb il·lusió i entusiasme, amb ganes de compartir amb els més petits, sentir conjuntament l’esperit del poble i conèixer els seus racons més emblemàtics.

Tenim la voluntat d’endinsar-nos en el món associatiu del poble, coneixent les diverses associacions culturals que promouen la cohesió i el gaudi de les persones de Vilamajor. On són els gegants de Sant Antoni? Com assagen els diables i el seu grup de percussió? On han après a voltar i picar els bastoners? Ens han explicat que els bombers són voluntaris i van néixer per iniciativa d’uns veïns d’una urbanització, que hi ha uns caminaires que es coneixen tot el Montseny, que són entesos en pessebres en aquest poble…

Viure en una vila és conèixer també els seus indrets i les seves històries. El Monseny, el camí ral, l’alzina rodona, Sant Lleïr, les cases antigues del poble, les masies ben conservades, l’antic safareig públic (ara Espai Francesc Bardera)… què amaguen? què en sabem? Descobrim-ho en el Casal d’Estiu!

Resultado de imagen de turu illa dibuix

El centre d’interès

El centre d’interès ens serveix com a fil conductor a partir del qual es vertebren els aprenentatges i les activitats i parteix de la curiositat i vitalitat dels infants i de la fascinació que senten pels contes i els personatges fantàstics.
Per el casal d’estiu de SAV d’aquest 2018 la nostra proposta gira entorn al centre d’interès de «Els secrets de l’illa». Aquest eix transversal ens portarà a un paratge singular, una illa desconeguda on el vaixell amb què marxàvem de vacances ha naufragat. Aquest espai imaginari ens permetrà plantejar una sèrie de peripècies i situacions extraordinàries que haurem d’afrontar, tot desenvolupant i treballant els diferents aspectes del projecte pedagògic.