Projecte “El món dels somnis”

El Casal d’Estiu a Sant Antoni de Vilamajor ens obre les portes tant a infants/joves com a monitors/coordinadors a conèixer més profundament aquesta vila i el seu entorn. Ens sentim part de SAV i és per això que emprenem aquest projecte amb il·lusió i entusiasme, amb ganes de compartir amb els més petits, sentir conjuntament l’esperit del poble i conèixer els seus racons més emblemàtics.

Tenim la voluntat d’endinsar-nos en el món associatiu del poble, coneixent les diverses associacions culturals que promouen la cohesió i el gaudi de les persones de Vilamajor. On són els gegants de Sant Antoni? Com assagen els diables i el seu grup de percussió? On han après a voltar i picar els bastoners? Ens han explicat que els bombers són voluntaris i van néixer per iniciativa d’uns veïns d’una urbanització, que hi ha uns caminaires que es coneixen tot el Montseny, que són entesos en pessebres en aquest poble…

Viure en una vila és conèixer també els seus indrets i les seves històries. El Monseny, el camí ral, l’alzina rodona, Sant Lleïr, les cases antigues del poble, les masies ben conservades, l’antic safareig públic (ara Espai Francesc Bardera)… què amaguen? què en sabem? Descobrim-ho en el Casal d’Estiu!

6.3. El centre d’interès

El centre d’interès ens serveix com a fil conductor a partir del qual es vertebren els aprenentatges i les activitats i parteix de la curiositat i vitalitat dels infants i de la fascinació que senten pels contes i els personatges fantàstics.
Per el casal d’estiu de SAV d’aquest 2017 la nostra proposta gira entorn al centre d’interès de «el món dels somnis». Aquest eix transversal ens permet transportar-nos en el món de la imaginació i la fantasia, on tot és possible i des del qual podem conèixer els secrets del més enllà, de la natura i del poble de Vilamajor.
Somiarem que volem ser amb el nostre grup d’edat, com voldríem que fos el poble dels nostres somnis, protegirem els essers fantàstics que viuen al bosc dels somnis, ens enfrontarem a les nostres pors fent front als malsons i descobrirem les constel·lacions i les seves històries màgiques tal i com han treballat els alumnes del CEIP Joan Casas durant aquest darrer curs.

6.4. Eix d’animació

Durant tot el Casal treballem un centre d’interès però cada setmana proposem un eix d’animació de manera que totes les participants visquin una experiència complerta al marge de les setmanes que s’inscriguin. La diversitat dels eixos d’animació fa que l’infant que realitzi tot el casal complert tingui una experiència única en cada setmana del casal.

Degut a les diferències d’edat de les participants, de 3 a 16 anys, hem adaptat l’enfoc de l’eix d’animació de cada setmana per cada grup d’edat.